Verseny

Színesebben Meséld el te!

 

Hiányoztak volna az ősz vibráló színei a fotókról? Nem kell abbahagyni az élménygyűjtő kirándulásokat, hiszen meghosszabbítottuk a pályázat határidejét.

 

Bár nyaranta a leghosszabbak a nappalok, s így akkor a legtöbb a fény, ráadásul szabadidőnek is jobban bőviben vagyunk, az ősz sem éppen a legrosszabb évszak, különösen fotós szemmel, a keresőn át nézve a témát. Lágyak a fények, a környezetet eluralja a vegetáció színkavalkádja, hajnalonta vagy alkonyattájt pedig mind többször telepszik pára a tájra, ellágyítva, gyakorta igazán meseszerűvé téve a részleteket.

Szóval az ősz a fotózás szempontjából tán a leghálásabb évszak, s részben ezért döntöttünk úgy, hogy Meséld el te! pályázatunk határidejét meghosszabbítjuk, egészen október 31-e, péntek éjfélig. Másik okunk a pályázók panasza volt, akik úgy érezték, hogy kevés idő adatott meg nekik arra, hogy igazán elmélyedjenek a témában.

Miután a pályázatok beadási határideje alaposan kitolódott (csaknem másfél hónappal az eredetileg meghirdetetthez képest), módosul a zsűrizés és az eredményhirdetés időpontja is. Október végéig dönt majd a zsűri, az eredményhirdetésre ezután kerül sor, amit az ünnepélyes díjátadó követ még jóval Karácsony előtt, hogy a kész művek akár a feldíszített fenyők alá helyezve varázsolják még emlékezetesebbé több család életét.

Ha a határidők változtak is, a megoldásra váró feladatok (miként a díjak is) ugyanazok: a Középkori templomok útja (azaz annak részletei) bejárása és megörökítése, valamint az élmények megosztása. Ahogyan írtuk: olyan lehetőséget nyitunk a túrázók, vándorok, kultúrát keresők előtt, amelyre nem volt példa korábban. Azt kérjük, ők meséljék el másoknak élményeiket, ők tegyenek tanúbizonyságot arról a páratlan kincsről, amelyet a Középkori templomok útja tartogat. Fotósok, mesélők, túrázók figyelem, ez az év egyik legnagyobb kalandja, amihez még most se késő nekifogni!

A díjak szintén változatlanok: fődíja egy éves, havi bruttó 20 000 Ft, összesen bruttó 240 ezer forint értékű blog-szerződés, melynek keretében a győztes oszthatja meg az anyaggyűjtés során, vagy annak folytatásaként megélt élményeit, fotóit, illetve új történeteket. A zsűri által kiemelt pályázati munkák megjelennek nyomtatásban is limitált példányszámban, amelyből természetesen a nyertesek is részesülnek, így ténylegesen is elkészül a saját könyvük, amely felkerülhet a polcokra. Továbbá a legjobb pályamunkák szálláshely és vendéglátóhely utalványokban részesülnek, amelyeket a Középkori templomok útja mentén ajánlanak fel szolgáltatók, hogy jövőre is vendégei lehessenek ennek a csodálatos vidéknek. Végül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség ajándékkönyv csomagot ajánl fel a legjobbaknak.

Részletek a lejjebb olvasható versenykiírásban!

Ahány túra, annyi mese! - kezdetét veszi a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. által kiírt pályázat. Az ország egyik legizgalmasabb szegletébe és az egyik legérdekesebb tematikus útjára invitál a pályázati fel­hívás. Ám a Középkori templomok útja megismeréséhez, megismertetéséhez ezúttal nem hallgatóságot, hanem mesélőket keresünk, olyan túrázókat, akik képekben és szavakban is megörökítik emlékeiket. Fotósok, mesélők, túrázók figyelem, indul az év egyik legnagyobb kalandja!

 

A Pályázat célja

Hiányosnak tartja az útikönyvekben olvasható adatokat, történeteket? Nem arról szólnak, ami Ön szerint a lényeg? Kimaradnak fontos helyszínek, esetleg nem tetszenek a fotók? Vagy egyszerűen csak azt szeretné, hogy az ön tehetségét dicsérje egy útikalauz? Így szólt felhívásunk néhány héttel ezelőtt, s mostanra megszületett az a szerkesztőfelület, amelyen elkészíthető a saját útikönyv (vagy annak egy-egy fejezete). A Meséld el te pályázati felhívás olyan túrázókat keres, akik elindulnak a Középkori templomok útja bejárására és szeret­nénk megörökíteni, megosztani élményeiket. Olyan lehetőséget nyitunk a túrázók, vándo­rok, kultúrát keresők előtt, amelyre nem volt példa korábban. Azt kérjük, Ők meséljék el másoknak élményeiket, Ők tegyenek tanúbizonyságot arról a páratlan kincsről, amelyet a Középkori templomok útja tartogat. Ehhez a kalandhoz egy speciális szerkesztőfelületet is adunk, melynek segítségével mindenki elkészítheti saját útikönyvét, amelyet eltehetnek az út emlékéül és megoszthatják másokkal.

 

A pályázat menete

A pályázathoz csak arra van szükség, hogy az érdeklődő regisztráljon a Középkori templo­mok útja portál Meséld el te! menüpontja alatt, a www.temple-tour.eu vagy a www.temp­lomut.hu honlapon. A szerkesztő felület közvetlenül is elérhető az alábbi címeken: www.temple-tour.eu/meseldelte és a www.templomut.hu/meseldelte. Ezután már kezdődhet is a szerkesztés, amely során úgynevezett örökségtúrák közül lehet választani. A könyv elkészí­tése során fotókat kell feltölteni és a képek mellé rövid ismertetőket vagy saját élményeinket leírni. A legszebb fotókat válasszák ki a jelentkezők és a legjobb írásokkal debütáljanak, hi­szen ez egy verseny is! Kizárólag olyan helyszíneket lehetséges megjeleníteni az útinaplóban, amelyek részei az adott örökségtúrának. A pályázatok, vagyis a könyvek benyújtásának ha­tárideje 2014. október 31.

 

Örökségtúrák

Azt az örökségtúrát kell kiválasztani, amelyet részben vagy egészben megismertünk, bejár­tunk. 5 örökségtúra áll a vállalkozó kedvű pályázók, kirándulók, vándorok előtt:

  • Történelmi emlékhelyek örökségtúra (Nyíregyháza-Nagykároly)
  • Szent László örökségtúra (Szabolcs-Kisvárda)
  • A reformáció útja örökségtúra (Lónya-Csenger)
  • Partiumi örökségtúra (Csenger-Nagykároly)
  • Bereg vidék örökségtúra (Csaroda-Beregszász-Verecke-Huszt)

 

Az örökségtúrákról bővebb információ a honlapon érhető el. Nem szükséges minden hely­színt bejárni, mindenhol megfordulni, de annál hosszabb és látványosabb lesz a mese, minél több emléket sikerül megörökíteni.

Benyújtási határidő

A pályázatok feltöltésére 2014 október 31-én éjfélig van lehetőség. 

A díjakról

A legjobb pályamunkák több nyereményben is részesülnek:

  • A Meséld el te! pályázat fődíja egy éves, havi bruttó 20 000, összesen bruttó 240 ezer forint díjazású blog-szerződés, amelyen a győztes oszthatja meg az anyaggyűjtés során, vagy annak folytatásaként megélt élményeit, fotóit, illetve új történetit. A nyertest tehát arra szeretnénk szerződtetni, hogy legyen a tagja egy évre a Középkori templomok útja csapatának, ennek fejében pedig havonta egy képes beszámolót várunk.
  • A zsűri által kiemelt pályázati munkák megjelennek nyomtatásban is limitált példány­számban, amelyből természetesen a nyertesek is részesülnek. Így ténylegesen is elkészül a saját könyvük, amely felkerülhet a polcokra.
  • A legjobb pályamunkák szálláshely és vendéglátóhely utalványokban részesülnek, ame­lyeket a Középkori templomok útja mentén ajánlanak fel szolgáltatók, hogy jövőre is vendégei lehessetek ennek a csodálatos vidéknek.
  • Végül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség ajándék könyv csomagot ajánl fel a legjobbaknak, amely tartalmazza a kö­vetkező köteteket:

-        Középkori egyházi építészet Szatmárban;

-        Középkori templomok a Tiszától a Kárpátokig;

-        Tündérmezőtől az Ismeretlen Földig – Utazás a Művészetek történetben Szatmártól Kassáig

 

 

További információ a www.temp­le-tour.eu vagy a www.templomut.hu honlapon. A szerkesztő felület közvetle­nül is elérhető az alábbi címeken: www.temple-tour.eu/meseldelte vagy www.templomut.hu/meseldelte.

A felhívás itt is közvetlenül elérhető:Pályázati felhívás letöltése

Felmerülő kérdés esetén keressen bennünket az alábbi elérhetőségeken:

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei

Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft.

4400. Nyíregyháza, Benczúr tér 7.

Tel. +36 42 508-360

E-mail: info@szszbmfu.hu

Web: www.szszbmfu.hu

 

Tehát meséld el te! - mi pedig várjuk az élményeket.